Na građevinskom portalu:

MASIVNI PARKETI

 Drveni podovi datiraju još od starih antičkih vremena, a neki su podovi izrađeni od tesanih planki i nakon 800 godina još u uporabi. Višu klasu podova, preteču modernom parketu, činili su ručno piljeni komadi drva koji su slagani po nekom  uzorku. Nakon razvoja strojeva obrada drva postala je  finija, pa parket postaje kićeniji, uzorci slaganja složeniji a najskuplji parket izrađivan je kao intarzija.
    Strojnim glodanjem parket je postao “osobni izbor”, a uzorak slaganja hrastovog parketa “riblja kost” polovicom prošlog stoljeća doživljava enormni bum, nakon kojeg nastaju velike promjene u parketarstvu. Tekstilni i podovi od umjetnih materijala zauvijek su izmijenili odnose na tržištu podova. Početkom 90-tih pojavljuju se i drugi podovi, poput laminatnih, koji, iako u osnovi drveni, čvrsto zaposjedaju poseban segment tržišta.
     Ali podovi od prirodnog drva, parketni, mozaik (ili lamel), gotovi - višeslojni, zahvaljujući naprednim tehnologijama lijepljenja, površinske obrade (u tvornici ili na mjestu ugradnje), uzvraćaju udarac. Drveni podovi , uvijek će zračiti tradicijom i ljepotom, a zbog jednostavnog  održavanja pruža mnogo zadovoljstva korisniku, pa ostaju prirodni izbor za sva vremena.
I na kraju, najveći adut tradicionalnog masivnog parketnog poda: sva istraživanja i ankete govore da su stanovi i kuće s takvim podovima više traženi, brže se prodaju, postižu bolju cijenu na tržištu i cijena im manje pada! Zaista, parketni pod definitivno će ostat zauvijek



http://www.staklotehnika.hr/parketi-laminati.html

Nema komentara:

Objavi komentar